Hlavní obsah

Smečka štěňat ve výcviku zkrotila neposedné ovce

Novinky, tcs

Šest štěňat border kolie ukázalo na kameru svůj talent, když dokázalo bez zaváhání a s elánem usměrnit ovce čtyřikrát větší. Pyšný majitel Pat Byrne z Irského Roscommonu připomněl, že štěňata ovce viděla poprvé v životě.

BEZ KOMENTÁŘE: Štěňata se učí, jak hlídat ovceVideo: Caters News

 
Článek

„Hned, jak jsem je vyložil z auta, začala ovce nahánět,“ pochlubil se agentuře Caters TV chovatel štěňaty, která nezapřela geny po svém otci - ovčáckém šampiónovi. Štěňata, pět psů a jedna fenka, nebojácně pronásledovala zvířata a poradila si s ovcí, která si postavila hlavu a od skupiny se oddělila.

Nejmenší z malých ovčáků se ji pokusil chytit, ale tlamou jen na prázdno promáchl a skončil v kotrmelcích na zemi. To ho však nezastavilo, za chvíli se oklepal a tryskem vyrazil za svými sourozenci. „Ještě není dost silný, aby ovci zastavil, ale dělal, co bylo v jeho silách,“ pochvaloval si jeho počínání Byrne.

Štěňata stráví pohromadě ještě 12 týdnů, pak si je rozeberou noví majitelé. Bude o ně jistě velký zájem. Border kolie byly vyšlechtěny na pomezí Skotska a Anglie (border je anglicky hranice) právě k práci u stáda. Patří k nejchytřejším psům a jsou schopné vyvíjet vlastní inciativu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám