Hlavní obsah

Roztoč fest ukázal návštěvníkům nové formy zábavy

Novinky, zkr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

O uplynulém víkendu se v Praze konal Roztoč fest, mezinárodní festival nového cirkusu, žonglování, tance s ohněm a dalších forem současného pohybového umění. Na návštěvníky čekala nejen jedinečná akrobatická vystoupení, ale i workshopy, ve kterých si mohli vše vyzkoušet na vlastní kůži.

BEZ KOMENTÁŘE: Festival nabídl divákům cirkusová akrobatická čísla včetně ohňových showVideo: Novinky

 
Článek

Festival se koná letos už popáté a přijíždějí na něj umělci z celého světa. „V zahraničí má tato akce velmi dobré jméno, takže tady máme artisty třeba až z Tchajwanu, Mexika nebo Japonska. Nejedná se ale pouze o vystupující, spousta z nich se sem přijela jen podívat a inspirovat se od svých kolegů,“ popsal organizátor Vojtěch Stolbenko.

Diváci mohli vidět celkem asi čtyřicítku účinkujících, mimo jiné Mandalights, Titos, Kyoko nebo z domácích Dvě holky v jednom kole. Kromě organizovaných vystoupení se konala i řada improvizací. Díky nejrůznějším dílnám se diváci mohli naučit některé z cirkusových disciplín od výroby a točení s obručí po bodypainting a jógu.

„Když jsme s touto akcí začínali, byla určena jen pro malou, uzavřenou komunitu. Konala se jednou za půl roku, ale jak se postupně rozrostla, organizace zabere víc času a teď ji pořádáme jednou za rok,“ upřesnil Stolbenko s tím, že letošní ročník přilákal několik stovek návštěvníků.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám