Hlavní obsah

V loterii řeší skandál, na obrazovce se číslo objevilo dřív, než ho vylosovali

Novinky, vps

Úterní losování srbské státní loterie se stalo předmětem kriminálního vyšetřování poté, co se jedno z vítězných čísel objevilo během přenosu na obrazovce ještě předtím, než bylo vylosováno.

BEZ KOMENTÁŘE: Při losování se na obrazovce objevilo číslo ještě před tahem

 
Článek

Diváci, kteří losování sledovali, byli zmatení, protože jako čtvrté bylo z osudí vylosováno číslo 27, jenže grafika ukazovala 21. Šotek, jaký se může stát každému, chtělo by se říct. Jenže o pár okamžiků později vyskočilo z osudí jako páté právě číslo 21...

Moderátorku to evidentně zaskočilo a po zbytek slosování nebyla ve své kůži. Zmatkovala i grafika, kterou se podařilo dát do pořádku až po řádně dlouhé chvilce.

„Místo toho, aby napsal číslo 27, zadal 21. V tu chvíli dle mého názoru, poté, co si uvědomil, co udělal, ten muž zadal 27, tedy číslo, které bylo vylosováno. Podle zákonů pravděpodobnosti existovala možnost, že další číslo, které mělo být vylosováno, a nakonec bylo, bude 21. Byla to náhoda. Pokud jde o mě, není na tom nic zvláštního,“ uvedl ředitel loterijní společnosti Aleksandar Vulović na tiskové konferenci, kterou kvůli incidentu uspořádal.

Losování komentoval i premiér

Případem se už začal zabývat úřad srbského vrchního žalobce, který podle srbské zpravodajské agentury Tanjug dal policii zelenou, aby začala sbírat informace o nesrovnalostech ve slosování.

K podezřelému slosování se vyjádřil i srbský premiér Aleksandar Vučić, který slíbil plné vyšetření případu. „Pokud tam byly nějaké prvky kriminálního činu, tak za to všichni zodpovědní jedinci ponesou následky,“ citovala ho agentura Tanjug.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám