Hlavní obsah

Pojišťovna chtěla za maličký opel pojistné 36 miliónů

Vozy Opel Corsa v Británii, známé pod značkou Vauxhall Corsa, nepatří zrovna k nejluxusnějším. Pojistka na takové auto nevyjde na příliš mnoho, tedy pokud člověk nezajde do britské pojišťovny Zenith Insurance. To učinil Rhys Barker z Manchesteru a nestačil se divit, na kolik mu vůz ocenili. Pojišťovna požadovala 1,2 miliónu liber – asi šestatřicet miliónů korun.

Foto: Profimedia.cz

Pojistit i malé vozidlo nemusí být někdy jednoduché.

Článek

Barker nestačil zavřít ústa údivem, když agent dodal, že může splatit celou částku ve dvanácti měsíčních částkách po 104 tisících liber – asi třech miliónech korun.

„Tak jsem prošel všemi možnými otázkami a pak přišlo na částku a ta se vyšplhala na 1 165 977,75 libry. Myslel jsem, že je to chyba, tak jsem jim ihned volal na linku pomoci. A oni nebyli tou částkou nijak šokovaní. Zkontrolovali mi to a řekli, že je to v pořádku,“ svěřil Barker listu Daily Mirror.

Cena pojistky je podle něj tisíckrát vyšší než cena samotného vozu. Mluvčí pojišťovny Zenith tvrdí, že společnost odmítla převzít za automobil zodpovědnost. Jednoduše nechtěla vůz pojistit. A zmíněná částka to měla Barkerovi naznačit.

Reklama

Výběr článků

Načítám