Hlavní obsah

Britský premiér se vrhl do močálu, aby zachránil ovci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britský premiér David Cameron se kvůli záchraně ohroženého života vrhl do močálu. V nebezpečí bylo zvíře - jedna ovce jeho souseda. V neděli o tom informoval server Telegraph.co.uk.

Foto: Neil Hall, Reuters

Britský premiér David Cameron

Článek

Premiér se v pátek 1. března zrovna vracel z návštěvy u farmáře poblíž svého domu v Chipping Norton v hrabství Oxfordshire, když zaslechl zoufalé bečení ovce, která zapadla do mrznoucího bahna. Neváhal a spolu se svými dvěma ochránci skočil do bahna, aby ohroženému zvířeti pomohl. Ještěže byl šéf vlády v džínách a holínkách.

"David byl úžasný - tahal, tlačil a strkal. Byl zablácený, celý zaneřáděný, jakoby vylezl z chléva. Byla na něj pěkná podívaná," nadšeně prohlásil farmář Julian Tustian.

"Ovce zvaná Swampy (Močálovitá) to přežila a cítí se dobře," poznamenal Cameron. Po zážitku si prý není zcela jist, zda se pustí do farmářské kariéry, nicméně venkov má stále rád.

Ovce do močálu následovala svá dvě jehňata, která však v bažině utonula.

Přestože o kuriózní události informoval server krátce před zahájením období oblíbených aprílových žertíků - byť s poukazem na datum, kdy se příhoda odehrála - na to, že nejde o jeden z nich, pro jistotu v pondělí upozornila i britská BBC.

Cameron už Tustianovi pomohl se stádem v prosinci 2007. Tehdy u ovce, která se snažila přivést na svět dva potomky, fungoval jako farmářův asistent, dokud jehňata neuzřela světlo světa. Podle tehdejších zpráv Cameron nabízel své služby i jako porodník, protože má útlejší dlaně než farmář, ale nabídka nebyla přijata.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám