Hlavní obsah

Největší hot dog na světě. Ten rozhodně najednou nesníte

– Chicago
Novinky, vps

O největším komerčně dostupném hot dogu na světě nelze mluvit jako o rychlé svačince. Se svojí tříkilogramovou váhou totiž vydá za zhruba 45 normálních hot dogů. A než by ho většina jedlíků stihla sníst, tak by se zkazil.

BEZ KOMENTÁŘE: Američan prodává největší hotdogy na světě

 
Článek

Hot dogy se tradičně jedí pouze pomocí rukou, ale na Big Hot Dog (Velký hot dog) je potřeba příbor. S délkou 40 centimetrů a šířkou 10 centimetrů je totiž pro lidská ústa příliš velký.

Rekordní pochoutku uvedl na trh 31letý Američan Dan Abbate, který se v oblasti hot dogů snažil prorazit už dříve. Vždy mu vadilo, že se hot dogy po odložení odkutálely, zkoušel proto vynalézt hranatý hot dog. Náklady na výrobu ale byly příliš vysoké.

Později přišel s nápadem na největší hot dog na světě. Kontaktoval výrobnu párků ve svém domovském Chicagu a upravil jejich 100 let starý recept na hot dogy tak, aby vyhovoval jeho potřebám. Výrobu obřích bulek pak zadal malému pekařství v blízkosti továrny.

Big Hot Dog není jednorázovou záležitostí, Abbate má zajištěnu pravidelnou výrobu a svůj produkt distribuuje po celých Spojených státech. Teď se navíc může chlubit zápisem v Guinnessově knize rekordů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám