Hlavní obsah

Plavčíci napodobili tanec obtloustlého Korejce a dostali výpověď

Novinky, Vojtěch Pospíšil
El Monte

Skupina plavčíků z kalifornského El Monte se stejně jako mnozí další rozhodla parodovat korejského rappera Psy a jeho hit Gangnam Style. Po zveřejnění videa ale následovala rázná odezva od nadřízených a všech 14 plavčíků bylo propuštěno.

Lifeguard Style - parodie na letní hit Gangnam Style, za kterou dostalo všech 14 plavčíků vyhazov

 
Článek

Korejský zpěvák Psy získal v posledních měsících obrovské množství fanoušků. Ty zaujala nejenom jeho hudba, ale také typické taneční pohyby. [celá zpráva]

Právě na choreografii korejského interpreta se zaměřili mladí zaměstnanci městského bazénu v El Monte. Ve videu předvádějí celou škálu jeho pohybových kreací. Klip je natočen v areálu koupaliště a právě to je podle oficiálního prohlášení důvodem výpovědí pro všechny plavčíky. Použili totiž veřejný majetek pro osobní potřebu.

Psy a jeho Gangnam Style

"Poprvé nám ale nadřízení řekli, že video je nemístné a nechutné. Jako oficiální důvod to už raději neuvedli," řekl NBC jeden z plavčíků Gabriel Gonzales.

Podle plavčíků se jednalo o nevinnou zábavu a klip natáčeli mimo pracovní dobu.

"Chtěli jsme si před návratem na vysokou školu užít nějakou legraci. Nemysleli jsme si, že tím někoho urazíme," uvedla Juliet, další z propuštěných.

Plavčíci našli zastání ve společnosti

"Lidé z města nám říkají, že nechápou, co je na tom videu špatného. Jsem z toho všeho stále zmatený," dodal 23letý Gabriel.

Pro 13 ze 14 plavčíků je výpověď nepříjemným problémem. Jsou to totiž studenti a příjem z této práce používali na školné a knihy.

"Abych byl upřímný, tohle bylo moje jediné zaměstnání a jediný zdroj příjmů. Teď si musím hledat novou práci a nevím, zda vůbec dostanu dobré doporučení," řekl propuštěný plavčík Michael Roa.

Plavčíci nepovažují výpovědi za odůvodněné a celá věc jim přijde nespravedlivá. Proto hodlají tuto záležitost přednést na příštím zasedání městské rady a sepsali také petici za zrušení výpovědí.

Reklama

Výběr článků

Načítám