Hlavní obsah

Z novorozence 12letou dívkou během pouhých několika minut

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Utrecht

Dospělí se často nevěřícně pozastavují nad tím, že děti rostou jako z vody. Dcera jednoho nizozemského filmaře vyrostla dokonce během pouhých několika minut. Ale pouze na časosběrném videu složeném z krátkých videozáběrů, které pyšný otec pořizoval vytrvale každý týden po 12 uplynulých let.

BEZ KOMENTÁŘE: Holanďan natočil časosběrné video své dceryVideo: Frans Hofmeester, Frans Hofmeester Kunstprodukties

 
Článek

Frans Hofmeester z Utrechtu se pustil do zajímavého projektu. V každém týdnu života dcery Lotte pořídil krátké záběry se světlou dekou v pozadí. Snímky nakonec poskládal za sebe a vytvořil unikátní časosběrné video v celkové délce dvou minut a 35 vteřin.

Lotte začal natáčet v kolébce dlouho předtím, než se vůbec mohla posadit. Jak následovaly týdny a měsíce, které se na snímku scvrkly do pouhých vteřin, Lotte rostla do krásy. Měnil se jí tvar obličeje i délka vlasů a postupně začala s tátou živě komunikovat. Najednou se obraz vybarvil a přiblížil se Lottin dvanáctý rok.

Takové ohlasy autor nečekal

Od minulého pondělí video zhlédly stovky tisíc diváků a jejich komentáře k vytrvalému otcovskému projektu jsou převážně pozitivní. Dokonce i samotného Hofmeestera takový ohlas překvapil.

„Jsem naprosto ohromen tím, kolik lidí do dnešního dne snímek vidělo. Vážně. Naplňuje mě to štěstím. Děkuji všem,“ připsal tuto neděli do příspěvků otec malé Lotte.

Lidé byli nadšeni nápadem i provedením a Hofmeestera povzbuzovali k pokračování. To už ale autor, který patří k mezinárodně uznávaným a oceňovaným filmařům a fotografům, přislíbil, když na konci videa připsal dodatek „pokračování příště“.

BEZ KOMENTÁŘE: Frans Hofmeester natočil stejné video i u svého synaVideo: Frans Hofmeester, Frans Hofmeester Kunstprodukties

Navíc v minulém týdnu zveřejnil ještě další podobné video, na kterém stejným způsobem zdokumentoval růst svého syna Vince. Tomu je nyní devět let a stejně jako Lotte i on bude zřejmě ještě nějaký čas absolvovat krátká filmová setkání s otcem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám