Hlavní obsah

Města ve světě zahltily víry peří

Novinky, Michaela Cmíralová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mezinárodní den polštářové bitvy připadl na sobotu. Zapojili se desetitisíce lidí. A ve městech po celém světě tak na patnáct minut vířilo vzduchem peří.

BEZ KOMENTÁŘE: Tisíce lidí se utkaly v polštářové bitvě

 
Článek

Lidé se sešli na náměstích a vzájemně se mlátili polštáři přes hlavu tak dlouho, dokud všude kolem nezačalo létat peří. Ještě hodiny poté, co boje ustaly, se ve městech válely kupy peří z roztrhaných polštářů.

Mezinárodní den polštářové bitvy poprvé odstartoval v roce 2008 a od té doby se rok co rok opakuje. U lidí si získal velkou oblibu i proto, že se při něm mohou vybít a odreagovat.

Akce se zúčastnily desítky zemí a lidé se tak bili polštáři například v Amsterodamu, Barceloně, Bělehradu, Bernu, Londýně, Dubaji nebo v New Yorku.

Peří bylo všude i přes zákaz

První signál k odstartování mezinárodní bitvy zazněl ve tři hodiny odpoledne. Většina měst termín dodržela, byly ale i výjimky, kde se akce konala až v pozdějších hodinách.

Průběh bojů má několik základních pravidel. Především je přísně zakázáno jakékoli násilí. Nesmíte nikomu ublížit. Z čehož vychází i druhé pravidlo, které nařizuje, abyste si donesli pouze měkké polštáře. Mlátit do okolních lidí samozřejmě můžete, ale jen lehce. Navíc nesmíte mlátit do nikoho, kdo polštář nemá anebo drží v ruce kameru či fotoaparát.

Pořadatelé napomínají, aby si účastníci po sobě uklidili, polštáře si odnesli, a dokonce zakazují i peří, aby se v ulicích neudělal velký nepořádek. Bohužel v tomto bodě neuspěli a téměř ve všech městech se peří válelo ještě dlouhé hodiny po bojích.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám