Hlavní obsah

Matka ignorovala výstražné cedule, i s kočárkem ji pohltil příliv

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Edinburgh

Osmnáctiletý Brit o víkendu natočil na kameru okamžik, kdy kvůli přílivu spadla neopatrná matka i s dítětem v kočárku do ledové vody. Nebýt pohotových kolemjdoucích, nehoda mohla dopadnout tragicky. Incidentu šlo ale předejít, stačilo sledovat výstražné cedule.

BEZ KOMENTÁŘE: Matka ignorovala výstražné cedule, spadla i s dítětem v kočárku do vody

 
Článek

Nedělní procházka po dlouhém chodníku, který spojuje ostrov Cramond se stejnojmennou vesnicí na předměstí skotského Edinburghu, se pro jednu matku s dítětem proměnila v mrazivé drama.

Kvůli přílivu byl totiž asi 500 metrů dlouhý chodník z části zalitý vodou a jeho okraje nebyly jasně viditelné. Žena tak s kočárkem najela do bahna, neudržela rovnováhu a spadla do vody.

Naštěstí jí okamžitě přispěchali na pomoc kolemjdoucí. Vyprostili dítě z kočárku a vytáhli ho z vody. Vystrašená matka posbírala všechny své věci a sama vylezla zpátky na chodník. Jak se zdá, nikomu se nic nestalo.

Je nutné sledovat dobu přílivu a odlivu

Místní pobřežní hlídka však upozorňuje, že v době přílivu je cesta mezi ostrovem a pobřežím pod vodou úplně. Prostřednictvím výstražných nápisů tedy doporučuje všem, aby byli opatrní a po cestě chodili pouze v rozmezí dvou hodin před a po odlivu.

Z videa, které na internet nahrál 18letý Brit s uživatelským jménem marijonas7, je přitom patrné, že už nastal příliv, a chodci se tak v dané chvíli dobrovolně vystavovali nebezpečí.

„Tato nehoda mohla bez pochyby dopadnout tragicky. Podobné příhody tu ale nejsou ničím neobvyklým. Neopatrní lidé se kolem ostrova Cramond dostávají do problémů průměrně 20krát do roka. Zatím ještě nikdo nepřišel o život, několik lidí však muselo být ošetřeno pro podchlazení,“ uvedl pro deník The Daily Mail Tom Robertson z pobřežní hlídky ze South Queensferry.

Řešením jsou semafory

Kvůli velkému množství nehod členka místní rady Kate Mackenziová bojuje za zjednodušení výstražných nápisů.

„Dříve si lidé dávali větší pozor. V dnešních dnech ale mnoho lidí nerozumí přílivu a odlivu, nebo nezná pořádně anglický jazyk. Myslím, že tedy potřebujeme obrázkové cedule nebo výstražné semafory,“ uvedla Mackenziová.

Reklama

Výběr článků

Načítám