Hlavní obsah

Muže na Plzeňsku překvapil v domě jezevec

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Pořádné překvapení čekalo na Jiřího Waltera z Vochova na Plzeňsku, když šel do sklepa domku u své sestry zkontrolovat údaje na vodoměru. Vyděsilo jej chlupaté zvíře, které se schovávalo v rohu pod kotlem.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Jezevce uvězněného ve sklepě domu museli zvířecí záchranáři chytit do sítě.

Článek

“Po bližším zkoumání jsem zjistil, že je to jezevec. Jakmile mě zmerčil, začal lítat od zdi ke zdi a později se snažil prolézt kouřovodem do komína. Protože tam odsud by ho už asi nikdo nedostal, tak jsem ho zezadu chytil za srst a snažil ho se z té díry do komína vytáhnout. Vysmekl se mi, udělal obrat a utekl do druhé sklepní místnosti,“ popisoval Právu Walter setkání se šelmou.

Pak zavolal známému myslivci a radil se s ním, jak zvíře chytit. „Doporučil mi, aby to nechal na odbornících ze záchranné stanice živočichů,“ dodal Walter.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Jezevec uvězněný ve sklepě

Bezmála deset kilogramů vážícího jezevce lapil do sítě zvířecí záchranář Karel Makoň.

“Zřejmě v noci hledal u domu potravu a propadl se sklepním oknem. Byl nezraněný a proto  jsme ho vypustili zpět do lesa,“ uvedl Makoň.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám