Hlavní obsah

Nejmenší muž na světě jede kvůli uznání rekordu do Evropy

Káthmándú

Nepálec Khágendra Thapa Magar, který s "výškou" 56 centimetrů aspiruje na zápis do Guinnessovy knihy rekordů jako nejmenší muž na světě, kvůli ověření a uznání tohoto titulu nyní cestuje do Evropy. Informuje o tom v neděli agentura AP.

Foto: Profimedia.cz

Malý vzrůst nebrání Khagendrovi ve smyslu pro humor.

Článek

Mužík o zápis redakci Guinnessovy knihy se sídlem v Londýně požádal loni krátce po dosažení 18 let věku. Prý ale nedostal žádnou odpověď.

Magarova rodina prvně žádala o zápis už když bylo chlapci 14 let, ale byla odmítnuta kvůli nízkému věku a možnosti, že by mohl ještě růst. Nepálští lékaři podle rodiny nebyli s to říci, proč je chlapec tak malý.

"Jedeme do Itálie, abychom se pokusili nechat zapsat jeho jméno do Guinnessovy knihy rekordů," vysvětlil mladíkův otec Rup Bahádur Thapa Magar před odjezdem z Káthmándú. Mají v plánu vystoupit v pořadu italské televize, kde chtějí o svém úsilí hovořit.

V současnosti drží rekord nejmenšího člověka na světě Číňan Che Pching-pching, který měří 73 centimetrů. Absolutním rekordmanem je zatím podle Guinnessovy knihy Gul Mohammed z indického Dillí, který měřil pouze 57 centimetrů. Zemřel v roce 1997 ve věku 40 let.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám