Hlavní obsah

Královnou samby může být sedmiletá dívka, rozhodl soud

Novinky, Jakub Kynčl
Rio de Janeiro

Soud v Riu de Janeiru potvrdil, že talentovaná sedmiletá dívka Julia Liraová může stanout v čele světově známého průvodu v Rio de Janeiru. Odpůrci tvrdí, že je tato role nevhodná pro sedmiletou dívku hned z několika důvodů. Jejich argumenty už však vyjdou naprázdno, dcera prezidenta jedné z nejznámějších škol samby Viradouro o své chvíle slávy nepřijde.

Sedmiletá dívka bude nakonec královnou sambyVideo: ČTK

 
Článek

"Nejsme proti účasti dětí na festivalu, vždyť je to součást brazilské kultury. K čemu ale nemůžeme dát svolení je to, aby byla sedmiletá dívka v roli, která je tradičně velmi sexuálně zaměřená," uvedl vedoucí státní komise na ochranu dětí a adolescentů Carlos Nicodemos pro agenturu AP.

S něčím takovým ale už od počátku nesouhlasil prezident taneční školy Viradouro a otec dívky Marco Lira, kterému dal nakonec tamější soud za pravdu. "Jakýkoliv muž, který sleduje sedmiletou dívku a cítí u toho nějaký typ vzrušení, by měl navštívit lékaře," uvedl Lira doslova. Informoval o tom server ABC News.

Škola Viradouro mimo jiné slíbila, že dívka nebude provokativně obnažená. Objeví se prý v kostýmu, který nebude nemravný, ba naopak zdůrazní její nevinnost.

Podle televizních zpráv neměl soud v Riu žádných námitek proti tomu, aby se Julia Liraová stala nejmladší taneční královnou v historii festivalů. Konkurenční taneční škola před šesti lety obsadila do této role také mladou dívku, v době festivalu jí bylo 12 let.

Reklama

Výběr článků

Načítám