Hlavní obsah

Kokršpaněla zachraňovalo z promrzlého jezera hned 17 hasičů

Novinky, Jakub Kynčl
Kilmarnock

Osmiletý kokršpaněl Matt se krátce před koncem letošního roku podruhé narodil. Od jisté smrti umrznutím ho ve skotském Kilmarnocku zachránilo nakonec 17 hasičů. Pes uklouzl a spadl do jezírka v parku Dean Country. Na místo se postupně sjeli hasiči z Kilmarnocku a blízkého Ayru.

Foto: Profimedia.cz

Pes měl obrovské štěstí, že ho hasiči z mrazivé vody zachránili. Ilustrační foto

Článek

Hasiči použili k záchraně Matta speciální žebřík, kterým se jim podařilo k mrznoucímu psovi dostat. Matt spadl do vody během procházky, na kterou se ho rozhodli vzít sousedé jeho majitelů. Jeho panička Shelia Johnstonová nechtěla ani věřit, jakým dramatem si její čtyřnohý miláček prošel..

"Stále nemohu uvěřit tomu, že jeden malý pes způsobil takový rozruch a zaměstnal hned 17 hasičů, kteří ho zachránili a pečovali o něj po vytažení. Všem jim jsem neuvěřitelně vděčná," uvedla Johnstonová.

"Matta máme ze záchranného zvířecího centra v Cardonaldu, takže to není poprvé, co byl zachraňován. Doufám ale, že naposledy už ano. Veterináři mi řekli, že bude v pořádku. Krátce po vytažení ho dali k tepelným lampám a pustili na něj i silný fén. Zachránili mu tím život," dodala šťastná pejskařka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám