Hlavní obsah

Kristina Bastien-Kloubková byla hvězdou další podivné "šrotoshow"

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

V úterý se na pražském náměstí Zlatý Anděl uskutečnila vskutku originální módní akce, Šroto módní show. Známé tváře zde předvedly speciální kolekci šatů vyrobených z vysloužilých elektrospotřebičů. Autorem celé netradiční kolekce nebyl nikdo jiný než Josef Klír, přezdívaný „český John Galiano“, který modely navrhl a sestavil z vysloužilých elektrospotřebičů.

Článek

Šaty s počítačovými komponenty, čipy, kabely, větráky a dalšími netradičními součástkami předvedly Kristina Bastien-Kloubková, Gabriela Partyšová, Libuška Vojtková a Michaela Ochotská.

Josef Klír pojal svůj úkol sestavit kolekci šatů z vysloužilých elektrospotřebičů velmi zodpovědně a zvládnutí přípravy modelů pro něj bylo velkou výzvou.

:. Josef Klír se všemi modelkami.

„Před samotným navržením modelu jsem strávil několik dní ve sběrných dvorech, kde jsem pečlivě vybíral ty pravé elektrospotřebiče, které by klady šatů co nejvíce podtrhly. Šaty bylo samozřejmě nutné několikrát vyzkoušet, aby modelkám padly opravdu jako druhá kůže,“ dodal Klír.

Klír: I já třídím.

„Každá akce, která je něčím jiná, což tato určitě byla, musí být přínosem pro člověka a ovlivnit jeho chování do budoucna. Přiučil jsem se, co vše dnes používáme. Musím také dodat, že i já třídím odpad, zejména v ateliéru, kde je to potřeba,“ rozvedl Josef Klír.

Kristina Bastien-Kloubková předvedla plesový model v oranžovo-hnědých tónech, jehož stěžejními akcenty byly především drátky, kabely a čipy. Třešničkou na dortu se stal klobouk vyrobený z větráku a ozdobený balónky.

:. Gábina Partyšová

Libuška Vojtková zazářila v modelu nazvaném Svatební vločka. Jednalo se o bělostříbrné šaty poseté drobnými počítačovými komponenty a tlačítky z klávesnic. Netradiční look byl navíc oživen svatebním kloboukem navrženým z větráku a lamp. Tento model se představitelům neziskové společnosti Asekol, která akci pořádala, líbil asi nejvíce.

Zazářily i Partyšová a Ochotská

Gábina Partyšová zazářila v zelené večerní toaletě s názvem Hvězda z obrazovky. Celé šaty byly posety sladěnými zelenými čipy a drátky, zajímavým doplňkem korzetu se stal pás z tužek. Neméně originální byla i pokrývka hlavy – krásný cylindr. Nejdůležitější součástí kompozice modelu však zůstává obrazovka ze scanneru, kterou modelka držela před obličejem, proto také příznačný název Hvězda z obrazovky.

V modelu Technický strom byla k nepřehlédnutí Michaela Ochotská. Hnědý kůrovitý model byl posázen čipy, drátky, či bronzovými součástkami. Pro dosažení maximální autenticity měla modelka v účesu zakomponované větve. Mezi další výtvory, které mohli diváci obdivovat, patřily modely příznačných jmen jako například Sekretářka, Šedá myš či Drátěná gejša.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám