Hlavní obsah

Německá cestovní kancelář nabízí nudistické lety

FRANKFURT

Nudismus je pro německou kulturu typický, není tedy divu, že právě v této zemi začnou létat spoje, které budou na své palubě přepravovat milovníky nahoty. Cestovní kancelář OssiUrlaub.de od konce tohoto týdne začne přijímat objednávky na zkušební lety nudistů z východoněmeckého Erfurtu na ostrov Usedom u pobřeží Baltického moře.

Článek

Letadlo s naháči odstartuje 5. července a nudisté za jeden palubní lístek zaplatí 499 eur, v přepočtu tedy zhruba něco kolem třinácti tisíc korun.

"Je to drahé, já vím. Ale to je proto, že ten letoun je velmi malý. Neexistuje žádný důvod, proč by ten let, na němž člověk letí nahý, měl být dražší než každý jiný,“ vysvětluje vysokou cenu ředitel cestovky Enrico Hess.

Pětapadesát cestujících bude muset přijít na letiště jako všichni spořádaní pasažéři. Svléci se můžou až na palubě letounu. Z bezpečnostních důvodů však letušky i piloti zůstanou ve svých tradičních uniformách. "Rád bych se chlubil tím, že jsme to vymysleli sami, ale ten nápad vzešel od našich zákazníků. Je to neobvyklá mezera na našem trhu,“ přiznal Hess.

"Máme hotely pro nudisty, kde můžete jít například nazí do restaurace či obchodů. Pro fanoušky nudismu, ačkoli nejsem jedením z nich, to není nic neobvyklého. Nechci, aby si to lidé představovali špatně. Nemíním zakládat klub skupinového sexu ve vzduchu nebo něco podobného. Jsme naprosto normální společnost zprostředkující dovolenou,“ dodal Hess.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám