Hlavní obsah

Princ William se prý rozešel se svou přítelkyní

– LONDÝN

Britský princ William se podle sobotního vydání deníku The Sun rozešel se svou dlouholetou přítelkyní Kate Middletonovou. Pro britské zpravodajské televize BBC News 24 a Sky News je to jedna z nejdůležitějších zpráv dne spolu s vražedným atentátem v Iráku. Zastínila i zpravodajství o největším dostihu sezóny, Velké národní.

Článek

Informace není oficiální, protože mluvčí se k tomu odmítl vyjádřit a zatím jen řekl, že nebude komentovat princův soukromý život.

Princ a Kate Middletonová spolu začali chodit na univerzitě v St. Andrews před pěti roky. Média v posledních měsících spekulovala o brzkém zasnoubení páru. Loni se Middletonová dokonce po boku královny Alžběty II. účastnila ceremoniálu vyřazení prince z důstojnického výcviku jako oficiální Williamův host.

Zájem o vztah Williama a Kate se po události stupňoval. Počátkem roku v době jejích narozenin před jejím domem v Londýně hlídkoval dav paparazziů. Princ William tehdy veřejně na fotografy apeloval, aby jeho přítelkyni nechali být. Počínání paparazziů vedlo k takovému znechucení, že většina novin oficiálně oznámila, že od nich nebude kupovat žádné fotografie pořízené bez souhlasu Kate Middletonové.

Spekulace o příčinách rozchodu

Britští novináři dnes ze všech sil spekulují, proč se nejsledovanější partnerský vztah v zemi rozpadl. Podle některých princ prostě ještě nebyl připraven se ženit.

Oznámit oficiálně zasnoubení byla jediná cesta, jak vztah "legalizovat" a omezit činnost paparazziů. Skutečnost, že se William nechce ženit, oznámil on sám před dvěma lety v jednom z mála televizních rozhovorů. Řekl, že se svatbou nepočítá před svým 28. rokem. Letos mu bude 25.

Varianta číslo dvě hovoří o tom, že stejně stará Kate prostě neunesla, že princ se nyní soustřeďuje na výcvik velitele tanku, takže je v kasárnách ve vzdáleném hrabství Dorsetu, místo aby byl u ní v Londýně.

Třetí varianta uvádí, že princ prostě už Kate přestal milovat a že to prý bylo patrné už delší dobu. Sun píše, že v záležitosti "není žádná další osoba" a královský zpravodaj BBC řekl, že William a Kate se dohodli, že zůstávají přáteli. Zatímco princ je v sobotu zřejmě stále ve svých kasárnách, Kate prý odjela ke svým rodičům do hrabství Berkshire, aby si trochu pročistila hlavu.

Reklama

Související články

Princ William prý už chystá svatbu

V červnu 2008 čeká britskou monarchii velký den, proslýchá se v Londýně. Princ William by se měl ženit se svou dlouholetou přítelkyní Kate Middletonovou....

Výběr článků

Načítám