Hlavní obsah

Ernst & Young nezapomíná na zaměstnankyně na mateřské

Novinky, Karel Kvapil

Poradenská společnost Ernst & Young spustila nové koučovací schéma pro své zaměstnankyně na mateřské dovolené. Chce si tak ve svých řadách udržet talentované ženy a umožnit jim, aby neztratily během své fyzické nepřítomnosti kontakt s děním ve firmě.

Foto: Profimedia.cz

Koučink během mateřské dovolené pomůže ženám udržet kontakt s děním ve firmě.

Článek

Program nabízí zaměstnankyním čtyři na míru připravená sezení s kouči v průběhu těhotenství, po nástupu na mateřskou dovolenou a po návratu do práce.

Pokrývá témata od řízení vztahů s kolegy a klienty až po alternativní pracovní rozvrhy či reintegraci do pracovního procesu. Uvádí to server HR News na základě informací britského webu Recruiter.

Školit se budou i šéfové

Koučovacích sezení se účastní i linioví manažeři, kteří mají ve svých týmech ženy odcházející na mateřskou dovolenou. Dozví se během nich, jak udržovat kontakt a poskytovat správnou míru podpory.

Manažerka projektu Liz Binghamová vysvětlila, že genderová rozmanitost není pro firmu jen otázkou její správní rady. Organizace by podle ní měly rozvíjet talentované ženy na všech úrovních.

„Chceme si být jisti, že se všem našim lidem ve všech stádiích jejich osobních i pracovních životů dostává podpory a možnosti informovaně rozhodovat o rozvoji své kariéry,“ uvedla Binghamová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám