Hlavní obsah

Kvalitní životopis je základ, důležité však je i kam ho umístíte

Seznam.cz, Jan Jeník

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na internetu najdete desítky odkazů a rad jak životopis napsat. Ke všem těmto radám vede pouze pár kliků, pro začátek můžete zkusit třeba hledat na Seznamu. Existuje však i jiná cesta – nechat se vést. Neméně důležité je zároveň i to, kam životopis pošlete či umístíte. Nabízíme pár tipů jak jednoduše provést obojí.

Článek

Na všech těch odkazech se dočtete, že životopis má být strukturovaný, bez chyb, ani příliš dlouhý, ani příliš stručný, musí však zaujmout, být graficky přehledný, pokud možno personalizovaný atd. atd. Jsou to jistě cenné rady a nelze než je doporučit. Zároveň však myslete i na to, kde nakonec váš vyšperkovaný životopis skončí.

V zásadě máte při hledání práce na internetu několik možností. Můžete reagovat na inzeráty firem na nejrůznějších pracovních portálech či cíleně obesílat firmy, kde byste chtěli pracovat. Nebo můžete vystavit svůj životopis na místech, kam si firmy chodí samy vybírat zaměstnance. Právě z této oblasti bychom rádi doporučili vaší pozornosti nový projekt, který byl nedávno spuštěn.

Řeč je o „CV agregátoru“, tedy místu, které si klade za cíl shromáždit co největší množství životopisů. O místu, které si firmy a jejich HR manažeři mohou jen těžko dovolit vynechat při hledání nových zaměstnanců.

Začít můžete třeba na portále www.spravnykrok.cz či www.sprace.cz. Oba portály jsou propojeny. Ať už vyplníte životopis na kterémkoli z nich, vystaven bude na obou. Systém vás při vyplňování povede a výsledkem bude přehledný, strukturovaný životopis, který máte stále aktualizovaný, na jednom místě a lze jej pochopitelně i kdykoli vytisknout. Časem by se do projektu měli připojit i další partneři a šance na to, že váš životopis najde svůj cíl, tak ještě vzroste.

Hodně štěstí při hledání nového zaměstnání.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám