Hlavní obsah

Hitachi chce ovládnout 1/3 světového trhu s plazma obrazovkami

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hitachi jako druhý největší japonský výrobce plazma obrazovek téměř o třetinu zvýší produkci plochých obrazovek. Firma se tak snaží vyhovět vysoké poptávce.

Článek

Do výroby plazma displejů nalije společnosti kolem 2,3 miliard dolarů. Vedení Hitachi doufá, že se jí tak podaří do tří let ovládnout více jak 30 procent světového trhu s plazma displeji.

V současnosti vyrábí Hitachi kolem 100 000 kusů plazma panelů měsíčně. O jejich produkci se stará továrna na jihozápadě Japonska v prefektuře Miyazaki. V září dojde ke zdvojnásobení výrobní kapacity - Hitachi totiž uvede do provozu další fabriku.

Plazma panely jsou pro mnoho výrobců novým zlatým dolem - z LCD obrazovek už totiž mnoho tantiém neplyne, trh je jimi nasycen. Proto také Hitachi do několika let vystaví i třetí závod pro výrobu plazma obrazovek, který firmě pomůže lépe konkurovat gigantické Matsushita Electric Industrial, která je vůbec největším výrobcem displejů, v nichž se prohání inertní plyny, na světě.

Kromě plazma displejů vyrábí Hitachi také LCD obrazovky. V roce 2008 plánuje firma že z jejich linek sjede kolem 5,4 miliónů kusů plochých monitorů. Dnes dokáže firma vyrobit necelou čtvrtinu, tedy 1,2 miliónů kusů.

Společnost očekává, že se do zisku dostane i její divize produkující pevné disky. Hitachi ji zakoupila v roce 2002 od IBM. S logem Hitachi lze zakoupit také celou škálu dopravníků, kuchyňských spotřebičů či stavební prvky jaderných elektráren.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám