Hlavní obsah

Výhružný e-mail: pošli peníze nebo tě zabiju

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Internetem koluje další z forem podvodných e-mailů. Anglicky psaný text předstírá, že pochází od nájemného vraha, který má zavraždit příjemce zprávy. Pokud však dostane zaplaceno, úkol údajně nesplní.

Foto: Novinky
Článek

Vrah požaduje po příjemci e-mailu 80 000 dolarů. Ve zprávě zločinec uvádí, že dotyčného sleduje už deset dnů a je ochoten jej nechat naživu, pokud dostane zaplaceno.

Pisatel e-mailu, který se snaží vylákat z důvěřivých a bojácných uživatelů nemalou finanční částku, tvrdí, že v rámci první splátky ve výši 20 000 dolarů ukáže čtenáři nahrávku, která dokazuje, že byl sledován.

:. Snímek výhružného e-mailu. Zdroj: Sophos

"Teď poslouchej, sjednám nám dvěma schůzku z očí do očí, ale než tohle udělám, chci 80 000 dolarů. Ničeho se nemusíš bát. Přijdu za tebou do kanceláře nebo domu, kde si přeješ se setkat, neber s sebou žádnou kameru nebo jiné nahrávací zařízení....," stojí ve výhružné elektronické zprávě.

Její pisatel rovněž varuje čtenáře před "kontaktováním F.B.I nebo policie, či před zasláním kopie této zprávy bezpečnostním složkám", jinak "bude nucen vykonat to, za co dostal zaplaceno."

O této podvodné e-mailové zprávě počátkem ledna informovala bezpečnostní společnost Sophos. "Jedná se o jednu z nejodpudivějších podvodných zpráv, co jsem kdy viděl," poznamenal technologický konzultant firmy Graham Cluley.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám