Hlavní obsah

Kellnerově Air Bank stoupl zisk o třetinu

Novinky, tov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Air Bank ze skupiny PPF nejbohatšího Čecha Petra Kellnera za první tři čtvrtletí letošního roku vykázala čistý zisk 284,8 miliónu korun. To je meziroční nárůst o 31 procent. Stoupl objem úvěrů i vkladů. Banka už má téměř 580 tisíc klientů, informovala ve čtvrtek v tiskové zprávě.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Služby Air Bank ke konci září využívalo přes 578 tisíc klientů, a jejich počet tak meziročně vzrostl o 17 procent. Celkový objem úvěrů se zvýšil o 27 procent na 38,2 miliardy korun. Banka v září začala nabízet nové hypotéky, předtím je nabízela jen při refinancování. Objem vkladů stoupl o 14 procent na 86,3 miliardy korun.

„Roste zájem o naše úvěry a zvyšuje se i poptávka po doplňkových službách, jako je třeba cestovní pojištění. To vše ruku v ruce přispívá k rostoucímu ziskovému hospodaření banky,“ řekl ředitel Air Bank Michal Strcula.

Banka dál investuje také do výstavby vlastní bankomatové sítě. Na konci září měla celkem 262 bankomatů, to je o 145 bankomatů více než před rokem. Celkový počet poboček se rozrostl na 35.

Air Bank patří mezi mladší banky na tuzemském trhu. Licenci od ČNB získala v roce 2011. Patří do investiční skupiny PPF, jejímž většinovým majitelem je nejbohatší Čech Petr Kellner.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám