Hlavní obsah

Majitelé mají kvůli věcným břemenům O2 plombu na desítkách tisíc nemovitostí

• Aktualizováno

Katastrální úřady zablokovaly lidem desítky tisíc nemovitostí. Důvodem je převod věcných břemen z O2 na nově vzniklou společnost Cetin. Plomba se týká nemovitostí, které mají zřízeno věcné břemeno na umístění a provozování vedení sítě elektronických komunikací.

Foto: O2

Článek

„Katastrálním úřadem bude automaticky odstraněna po provedení zápisu vkladu do katastru nemovitostí. Celý proces by měl být dokončen v druhém týdnu července 2015,” uvedl Martin Žabka z České telekomunikační infrastruktury (Cetin).

Podle šéfa právní divize Cetinu Petra Prouzy nemá firma jinou možnost, než nemovitosti nechat zaplombovat. „Tento proces je ze zákona nutný krok v důsledku vzniku nové společnosti Cetin a znamená pouze změnu identifikace oprávněné osoby v katastru. Vše probíhá v souladu se zákonem a nejsme bohužel schopni jej zkrátit nebo se mu vyhnout,“ řekl Prouza. Upozornil, že lidé by se neměli plombou nechat vylekat, protože vlastník nemovitosti se nemění.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Plomba na nemovitosti upozorňuje na to, že s nemovitostí se něco děje. Většinou je to proto, že se mění majitel nemovitosti. Plomba se uvádí na listu vlastnictví písmenem P.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám