Hlavní obsah

Tesco má na Slovensku zaplatit rekordní pokutu za prodej prošlých potravin

Právo, Ivan Vilček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Pokutu tři milióny eur (82 miliónů korun) má na Slovensku zaplatit obchodní řetězec Tesco za opakovaný prodej zkažených nebo starých potravin. Deník Sme v této souvislosti upozornil, že se Tesco kvůli pokutám může dostat na Slovensku do ztráty.

Foto: Luke Macgregor, Reuters

Ilustrační foto

Článek

První pokutu ve výši milión eur (27,4 miliónu korun) dostal obchodní řetězec loni v listopadu a zatím poslední minulý měsíc. První případ se vztahuje na prodej sedmi druhů potravin po lhůtě spotřeby, které Tesco prodávalo ve svém hypermarketu ve městě Partizánske. Kontrola tam našla na pultech i shnilé ovoce.

Druhou pokutu ve výši milión eur (27,4 miliónu korun) dostalo Tesco ve Spišské Nové Vsi. Rovněž zde se prodávaly potraviny s prošlým datem spotřeby. Například půlkilový balíček fazolí měl více než 200 dnů po datu minimální spotřeby.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Poslední miliónovou pokutu (27,4 miliónu korun) dostalo Tesco ve Spišské Belé, kde prodávalo shnilé potraviny.

Tesco tyto pokuty napadlo u soudu, proto se k nim nechce vyjadřovat. Při opakovaných pochybeních hrozí podle slovenských zákonů obchodům pokuta až do výše pěti miliónů eur (136 miliónů korun).

Reklama

Související témata:

Související články

Tesco má v Česku ztrátu čtyři miliardy

Obchodní řetězec Tesco se v Česku ve finančním roce 2013/2014 propadl do ztráty čtyři miliardy korun. Podle firmy je důvodem mimořádný odpis majetku....

Výběr článků

Načítám