Hlavní obsah

Agentura S&P označila dluhopisy Twitteru za podřadné

Mezinárodní ratingová agentura Standard & Poor’s ve čtvrtek přiřadila americké internetové společnosti Twitter jen podřadnou ratingovou známku. V neinvestiční kategorii nazývané „junk” se dluhopisy provozovatele stejnojmenné mikroblogové sítě ocitly u S&P vůbec poprvé.

Foto: Lucas Jackson, Reuters

Logo Twitteru na budově newyorské burzy

Článek

S dala ve čtvrtek ratingovou známku BB- konvertibilním dluhopisům, které Twitter vydal v září. Jde o cenné papíry, které může investor za určitých podmínek směnit za akcie. Agentura upozornila, že Twitter investoval „velmi agresivně” do růstu a nemusí být do roku 2016 schopen vytvářet finanční přebytky.

Nová ratingová známka je tři stupně pod hranicí investičního pásma. Výhled ratingu je stabilní, což naznačuje, že S se ke změně v dohledné době nechystá.

Společnost se sídlem v kalifornském San Francisku zahájila provoz v roce 2006 a zatím nikdy nevykázala zisk. V posledních letech však zaznamenala silný růst tržeb, které pocházejí hlavně z reklamy.

Před více než rokem vstoupil Twitter na newyorskou burzu. Na čtvrteční oznámení ratingové agentury jeho akcie reagovaly mohutným propadem, který dosáhl asi šesti procent.

Reklama

Související témata:

Související články

Francouzi si mohou tweetovat peníze

Uživatelé Twitteru ve Francii mohou od úterý posílat peníze pomocí vzkazů na této sociální síti. Twitter tak předběhl s možností platby mezi uživateli...

Výběr článků

Načítám