Hlavní obsah

Spojené státy zahájily antidumpingové řízení proti dovozu české oceli

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Americké ministerstvo obchodu zahájilo antidumpingové řízení proti dovozu speciální oceli ze sedmi států včetně České republiky. Oznámil to specializovaný server SteelOrbis. Řízení se týká elektrooceli s orientovanou strukturou, která se využívá například při výrobě plechů pro transformátory.

Článek

Dumpingové rozpětí vyvážené oceli, tedy rozdíl mezi vývozní cenou a běžnou hodnotou zboží v zemi výrobce, se podle amerického ministerstva v případě České republiky pohybuje v rozmezí zhruba 68 až 235 procent.

Podnět k zahájení antidumpingového řízení podaly americké firmy AK Steel Corporation, Allegheny Ludlum LLC a United Steelworkers, uvedlo na svých webových stránkách ministerstvo obchodu USA. Hodnota dovozu tohoto druhu oceli z České republiky do USA dosáhla loni podle ministerstva částky 7,7 miliónu dolarů (zhruba 146 miliónů korun).

Antidumpingovým řízením se bude zabývat americká Komise pro mezinárodní obchod (ITC), která se má na prvním zasedání v této kauze sejít do 20. listopadu. Předběžný verdikt by měla ITC vynést v březnu příštího roku.

Kromě Česka americké úřady zahájily antidumpingové řízení i proti vývozcům z Číny, Německa, Japonska, Jižní Koreje, Polska a Ruska.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám