Hlavní obsah

Student Agency chce jezdit včas i během oprav na D1, jinak vrátí jízdné

– Brno
Novinky, pit

Soukromý dopravce Student Agency podnikatele Radima Jančury chce i během chystané rekonstrukce nejstarší dálniční tepny D1 jezdit načas. V případě zpoždění hodlá vracet část nebo dokonce celé jízdné.

Foto: Student Agency

Žlutý autobus společnosti Student Agency

Článek

Společnost nepředpokládá u svých žlutých autobusů výrazná zpoždění, pokud budou práce dobře organizovány.

Foto: ŘSD, ti, Právo

Úseky, které čekají opravy v následujících šesti letech

„Děláme vše pro to, aby dopad na včasnost našich linek a naše zákazníky byl minimální a naše spoje jezdily co nejvíc načas,“ uvedla ředitelka autobusové dopravy Student Agency Ivana Kašická. V jízdních řádech Student Agency je podle ní dostatečná časová rezerva, proto se dá předpokládat, že i po zahájení oprav to půjde zvládnout bez zpoždění.

Společnost tak chce i nadále trasu mezi Prahou a Brnem zvládnout za 2,5 hodiny.

Foto: David Ryneš, Novinky

Připravované opravy mostů na D1 a mosty, které budou bez náhrady

„V případě, že zpoždění nastane, a to více než 30 minut, budeme zákazníkům kompenzovat 25 procent jízdného,“ připomněla Kašická.

Jestliže by zpoždění přesáhlo 60 minut, a to i bez vlastního zavinění, pojedou cestující podle Kašické z Prahy do Brna nebo zpět dokonce zadarmo.

Modernizace D1 začne 9. května, a to na dvou úsecích. Termín ještě musí potvrdit ministerstvo dopravy. Konkrétně půjde o úseky Větný Jeníkov–Jihlava a Lhotka–Velká Bíteš.

Letos se budou rekonstruovat celkem čtyři úseky dálnice o celkové délce 34,5 kilometru. Jejich rekonstrukce vyjde na 14 miliard korun.

Reklama

Související témata:

Související články

Začíná modernizace D1, ŘSD podepsalo smlouvy

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) podepsalo se zhotoviteli první smlouvy týkající se modernizace dálnice D1. Modernizace bude probíhat na úseku 14 mezi Větrným...

Výběr článků

Načítám