Hlavní obsah

Skupina Penta koupila většinu v německé strojírenské firmě

Novinky, pit
Praha

Středoevropská investiční skupina Penta koupila od Stargate Capital 75procentní podíl v německé strojírenské společnosti Gehring Technologies Holding, která se specializuje na honovací technologie. Čtvrtinový podíl nadále zůstává ve vlastnictví Stargate Capital. Transakce podléhá souhlasu antimonopolních úřadů a její výše nebude zveřejněna, uvedla Penta.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Gehring je prvním úspěchem našeho systematického přístupu k německému trhu a věřím, že další transakce budou brzy následovat. Jako silný finanční partner se zkušenostmi ze strojírenského sektoru jsme připraveni společnosti přinést perspektivu dlouhodobého udržitelného růstu,“ sdělil Martin Kúšik, partner Penta Investments zodpovědný za expanzi a byznys development v Německu.

Gehring sídlí v bádensko-württemberském Ostfildernu. Honovací technologie jsou využívány při dokončovacích úpravách povrchů a obrábění otvorů ve strojírenství – především motorů v automobilovém a leteckém průmyslu. Mezi hlavní zákazníky patří společnosti Volkswagen, BMW, Daimler, Ford a General Motors.

Gehring očekává za tento rok tržby ve výši 130 miliónů eur (asi 3,25 miliardy korun) a v současnosti zaměstnává 630 lidí, z toho 530 v Německu.

„Věříme, že Gehring má před sebou velmi slibnou budoucnost a další růst, který bude od nynějška podporován dvěma silnými partnery,“ uvedl Mark Hüsges, generální ředitel Gehring Group a partner Stargate Capital.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám