Hlavní obsah

Pět ústeckých nemocnic čelí insolvenčnímu návrhu, možná jde o předvolební boj

Právo, ape
Ústí nad Labem

Insolvenčnímu návrhu od čtvrtka čelí společnost Krajská zdravotní, která sdružuje pět největších nemocnic v Ústeckém kraji. Návrh na insolvenci podala firma Labská investiční, která tvrdí, že jí společnost Ústeckého kraje dluží 6,5 miliónu korun. Vedení Krajské zdravotní návrh odmítá a považuje ho za šikanózní, pohledávku prý řádně uhradila. O návrhu bude rozhodovat soud.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Labská investiční v návrhu soudu uvedla, že pohledávka vznikla v roce 2008, kdy uzavřela s Krajskou zdravotní smlouvu na poradenské služby u dvou zakázek, dohromady za 9,1 miliónu korun. Zpracovávala pro nemocnice žádosti o dotace do ROP Severozápad na dva projekty na doplnění přístrojů a zařízení pro teplickou nemocnici optimalizaci logistických procesů a postupů.

U vedení Krajské zdravotní návrh vyvolal pobouření. „Labská investiční šikanózním způsobem atakuje naši společnost a domáhá se tímto způsobem svých údajných práv,“ řekl na páteční tiskové konferenci předseda představenstva Krajské zdravotní Radek Scherfer s tím, že se po podání návrhu začaly šířit lži a nepravdy, které společnost poškozují zejména u dodavatelů.

Provoz normálně běží

Právníci společnosti nyní připravují vyjádření k insolvenčnímu návrhu s tím, že pohledávky jsou neopodstatněné. Část pohledávky prý Labská investiční převedla před lety na jinou firmu, které byla doplacena Krajskou zdravotní před 3,5 lety.

Pro provoz nemocnic návrh neznamená podle vedení společnosti vůbec nic a ten normálně funguje. Scherfer ujistil všechny dodavatele, personál, lékaře i pacienty, že společnost je v nejlepší ekonomické kondici od svého vzniku. Za vším prý může stát předvolební boj.

Reklama

Výběr článků

Načítám