Hlavní obsah

Deutsche Bank ohlásila za čtvrtletí ztrátu 351 miliónů eur

Frankfurt

Německý finanční ústav Deutsche Bank utrpěl ve čtvrtém čtvrtletí kvůli dopadům dluhové krize v eurozóně ztrátu před zdaněním 351 miliónů eur (asi 8,8 miliardy korun). Ve stejném období předchozího roku měla největší banka v Německu naopak zisk před zdaněním 707 miliónů eur (asi 17,8 miliardy korun).

Foto: Fabian Bimmer, Reuters

Šéf Deutsche Bank Josef Ackermann

Článek

Za ztrátou stojí hlavně špatné výsledky divize investičního bankovnictví a obchodování, kde se dopady krize projevily nejvíce. Tržby v této divizi spadly o 26 procent a dosáhly jen 3,4 miliardy eur (asi 85,5 miliardy korun). Podle managementu byla na trhu znát vysoká nejistota.

Analytici v anketě agentury Reuters v průměru předpovídali, že banka za čtvrté čtvrtletí vytvoří zisk 1,05 miliardy eur. Výsledky za loňský rok jsou poslední, které Deutsche Bank zveřejňuje ještě pod vedením nynějšího ředitele Josefa Ackermanna. Ten už před časem avizoval, že se své funkce v letošním roce vzdá. Odchod má naplánovaný na květen.

Po odečtení daní bance ve čtvrtém čtvrtletí zůstal čistý zisk kolem 186 miliónů eur (asi 4,7 miliardy korun). To je meziroční propad zhruba o 69 procent. Čisté trhy klesly o sedm procent na 6,89 miliardy eur (asi 173,3 miliardy korun).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám