Hlavní obsah

Ruzyňské letiště v chaosu, terminál se zavřel kvůli nezkontrolovaným osobám

• Aktualizováno
Novinky, toh

Na pražském ruzyňském letišti zavládl v pondělí dopoledne chaos. Kvůli nezkontrolovaným osobám, které se dostaly do bezpečnostní zóny, byl po šesté hodině ranní uzavřen celý Terminál 2. Informovala o tom správa letiště. Zpoždění nabralo na 41 letů.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Článek

„Příčinou byla přítomnost nezkontrolovaných osob, které přiletěly z neschengenské oblasti a chybou lidského faktoru prošly do bezpečnostní zóny,“ vysvětlila mluvčí letiště Eva Krejčí.

Podle ní byla ihned poté zahájena standardní bezpečnostní opatření, u kterých asistovala také policie. Kvůli uzavření terminálu, byly některé lety zpožděny.

„Ve stejném okamžiku bylo zahájeno vnitřní šetření specialisty na bezpečnostní audit, na jehož základě budou vyvozeny další závěry,“ uzavřela Krejčí.

Podle serveru Planes.cz se situace na letišti pomalu stabilizuje, i když některé linky mají již tříhodinové zpoždění. „Kvůli mezitím přerušené bezpečnostní kontrole se tvořily dlouhé fronty a provozní složky nyní jen těžce zvládají nečekanou situaci s nahromaděnými odlety. Poslední linka s cestujícími z Terminálu 2 odstartovala v 06:26 (Wizz Air do Bergama), další se podařilo vypravit až v 09:41 (ČSA do Budapešti),“ uvedl server.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám