Hlavní obsah

Odboráři budou v červnu demonstrovat proti vládní reformě

Právo, Novinky, ČTK, rav, pno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Předseda Českomoravské konfederace odborových svazů (ČMKOS) Milan Štěch po sobotním celostátním odborovém shromáždění oznámil, že odbory svolají na 23.červen demonstraci proti vládní reformě veřejných financí.

Článek

Štěch během jednání upřesnil, že o místě konání demonstrace a její podobě se ještě bude jednat. Podle něj vláda reformu dostatečně neprojednala se sociálními partnery.

"Demonstrace je v demokracii legitimní projev nesouhlasu, takže na to má kdokoli právo. Škoda jen, že nebyly pořádány demonstrace proti stamiliardovým deficitům, protože věčně se na dluh žít nedá," řekl k rozhodnutí odborářů ministr financí a hlavní garant reformy veřejných financí Miroslav Kalousek (KDU-ČSL).

"Předsednictvo odborových svazů očekává, že na demonstraci dorazí více lidí než naposledy, kdy jich v Praze bylo 40 000," řekl předseda ČMKOS Milan Štěch. Sobotní odborové akce se zúčastnilo 1700 zástupců všech možných odborových institucí.

Na adresu reformy padaly během sobotního jednání často i peprné výrazy a návrhy, které nelze zveřejnit. "Prvním krokem je demonstrace, a pokud vláda nebude poslouchat ulici, přistoupíme k tvrdším krokům," řekli zástupci odborů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám