Hlavní obsah

Do Senátu chtějí už čtyři neúspěšní kandidáti na prezidenta

Neuspěli v prezidentských volbách, pokusí se dostat do Senátu. Už čtyři bývalí uchazeči o Hrad oznámili svoji kandidaturu v podzimních senátních volbách do horní parlamentní komory a nyní shánějí podporu.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Zleva Jiří Drahoš, Marek Hilšer a Jiří Hynek během prezidentské debaty.

Článek

Jiří Drahoš chce voliče oslovit v Praze 4, Pavel Fischer v Praze 12 a Marek Hilšer v Praze 2. Rozhodnut utkat se o Senát je i Jiří Hynek. Zatím však neví, v jakém regionu.

Finalista volby a někdejší šéf Akademie věd Drahoš na březnové tiskové konferenci řekl, že jedná o politické podpoře s lidovci, Starosty a nezávislými, Piráty, Stranou zelených a TOP 09. Systém podpory stále domlouvá, řekl nyní.

Podle svých slov jedná také s ODS. K podpoře od Pirátů, kteří budou svého kandidáta pro Prahu 4 vybírat v primárkách na začátku května, je skeptický.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Neúspěšný prezidentský kandidát Pavel Fischer vystoupil 22. února 2018 na tiskové konferenci k svému dalšímu působení v politickém životě a jeho kandidatuře do Senátu.

Vypadá to slibně, libuje si Fischer

Bývalý velvyslanec Pavel Fischer bude kandidovat v Praze 12. „Vyjednávám o podpoře s několika stranami. Vypadá to slibně,“ sdělil. Dodal, že zatím ale jde cestou sběru podpisů pro nezávislou kandidaturu. Podrobnosti plánuje oznámit, až bude jasněji.

Další z uchazečů o Hrad Marek Hilšer již oznámil úmysl zapojit se do voleb pro senátní obvod v Praze 2. „Budu kandidovat sám za sebe, pokud mě nějaká strana podpoří, tak to přivítám,“ řekl. O případné podpoře vyjednává.

Hynek již v únoru avizoval, že se pokusí dostat do Senátu. Konečné rozhodnutí o výběru senátního obvodu chce přijmout do května.

Reklama

Výběr článků

Načítám