Hlavní obsah

Výstava z Lega nabízí model lodi Titanic nebo Navrátilovou v životní velikosti

Novinky, Kristýna Léblová
Praha

Polští pořadatelé přivezli na pražské Výstaviště Holešovice unikátní výstavu modelů z kostek stavebnice Lego. Hlavním lákadlem je kromě sochy bývalé tenistky Martiny Navrátilové i model lodi Titanic.

Výstava z Lega nabízí model Titanicu nebo Navrátilovou v životní velikostiVideo: Novinky

 
Článek

„Asi před pěti lety jsme si s manželkou všimli, že naše děti si baví hrát s kostkami natolik, že u ničeho jiného nejsou tak koncentrované. Tak jsme se rozhodli udělat výstavu, akorát jsme nečekali, že bude takhle velká,“ řekl pro Novinky majitel a organizátor Ralph Szymanski. V Polsku se podle jeho slov koná ještě jedna výstava s jinými modely, kterou také v nejbližší době hodlá přivézt do Prahy.

Hlavním lákadlem je Titanic

Skutečným hitem výstavy je loď Titanic, postavená v měřítku 1:25 z půl miliónu kostek. Model má 11 metrů na délku a téměř tři metry na výšku. Model vznikl při zachování těch nejmenších detailů a návštěvníci kromě obdivování lodě zvenku mohou nahlédnout také do jejího vnitřku. „Je to nejslavnější loď v historii, proto jsem ji zvolil. Nejtěžší bylo sehnat takové množství kostek. Stavěla se skoro rok a pracovalo na ni několik lidí,“ řekl Szymanski.

Dárek pro Čechy

Kromě sochy známého fotbalisty klubu Bayern Mnichov Roberta Lewandowski nebo nejvyššího muže v historii Roberta Wadlowa, je na výstavě k vidění i socha bývalé tenistky Martiny Navrátilové, která je postavena z 50 tisíc kostek.

„Loni jsem přišel s novou myšlenkou, kterou jsme nazvali Třída sportovních hvězd. Hlavní myšlenkou je vytvořit repliku slavného sportovce. Chceme jim vzdát čest. Proto je náš speciální dárek pro Čechy Martina Navrátilová, jedna z nejlepších tenistek v historii postavená v měřítku 1:1,“ potvrdil Szymanski.

Foto: Novinky

Socha tenistky Martiny Navrátilové je složena z 50 tisíc kostek.

„Výstava je jak pro děti, tak dospělé. Děti se zde mohou i vzdělávat, jsou zde i historické milníky jako pád berlínské zdi nebo první muž na měsíci,“ řekla pro Novinky propagátorka Jarmila Šmídová.

Expozice v Holešovicích bude otevřena minimálně do 1. února, ale jedná se o jejím prodloužení. Vstupné se v závislosti na dni v týdnu i denní době pohybuje od 160 do 240 korun na osobu.

Reklama

Výběr článků

Načítám