Hlavní obsah

Ztohoven zveřejnili video z akce na Hradě. Paměťové karty ukryli v lešení

Novinky, kre
Praha

Skupina Ztohoven, která způsobila poprask na Hradě, když místo státní vlajky vyvěsila obří rudé trenýrky, uveřejnila na svých facebookových stránkách video ze sobotní akce. Recesisté totiž před zatčením ukryli datové karty z kamer v lešení.

BEZ KOMENTÁŘE: Akce Ztohoven na Hradě

 
Článek

„Před zatčením jsme museli na lešení skrýt datové karty. Člen skupiny Tomáš Jasný se pro ně vrátil,“ napsali ke svému facebookovému příspěvku.

Video, které aktivisté převlečeni za kominíky natočili, ukazuje jejich setkání na Malé Straně a přesun k Hradu, kde do té doby vlála státní vlajka. Bez problémů vylezli na lešení a potom přes střechu až ke stožáru.

Foto: Ztohoven, ČTK

Členové performerské skupiny Ztohoven stáhli 19. září na Pražském hradě prezidentskou vlajku a vyvěsili místo ní velké červené trenky.

Po jejich zákroku však nad Pražským hradem místo prezidentské standarty vlály obří rudé trenýrky, které vyvolaly debatu ohledně zabezpečení Hradu. [celá zpráva]

Kde ovšem rudé trenýrky skončily, se zatím neví. „Artefakt exkremistů mě vůbec nezajímá a nezjišťoval jsem, co se s ním stalo,” sdělil Novinkám mluvčí Hradu Jiří Ovčáček.

Reklama

Související témata:

Související články

Na Hradě zadrželi dalšího člena Ztohoven

Policie v pondělí v areálu Pražského hradu zadržela jednoho ze členů umělecké skupiny Ztohoven. Skupina v sobotu vyměnila prezidentskou standartu za rudé...

Výběr článků

Načítám