Hlavní obsah

Primátorem Frýdku-Místku je opět Pobucký

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Frýdek-Místek
Aktualizováno

Novým primátorem Frýdku-Místku se stal Michal Pobucký (ČSSD). Zastupitelé na pátečním jednání zastupitelstva nejprve odvolali dosavadního primátora Radima Vrbatu (ANO) a do nejvyššího postu ve městě posunuli bývalého primátora a dosavadního náměstka Pobuckého. Ke zvolení mu pomohly hlasy 11 zastupitelů z ČSSD, čtyři lidovci, pět komunistů a šest zastupitelů za hnutí Naše město Frýdek-Místek (NMFM).

Foto: Jiří Tomaškovič, Právo

Nový primátor Frýdku-Místku Michal Pobucký (vlevo, ČSSD) s odvolaným Radimem Vrbatou (ANO)

Článek

Nově se na spolupráci dohodla ČSSD s lidovci  a NMFM. Protikandidátem Pobuckého byl odvolaný Vrbata.

Pobucký město vedl již od prosince 2012 do loňského listopadu. Policie ho stíhá kvůli údajnému „zametání dopravních přestupků pod koberec”, což on ale odmítá.

Koalice vítězného ANO a ČSSD se ve městě rozpadla v polovině ledna. Sociální demokraté obvinili svého koaličního partnera, že mu nejde o blaho občanů, ale o prosazování vlastních zájmů. Zástupci ANO oponovali, že ukončení spolupráce bylo předem připraveným krokem, který měl hnutí diskreditovat.

Zastupitelstvo má třiačtyřicet členů. ANO má 15 křesel, ČSSD 12, šest mandátů od voličů získalo NMFM a KSČM, čtyři zástupce má KDU-ČSL.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám