Hlavní obsah

Kalousek se bude ucházet o post šéfa TOP 09, až Schwarzenberg skončí

Praha

Místopředseda TOP 09 a bývalý ministr financí Miroslav Kalousek bude kandidovat na post šéfa strany, až se její nynější šéf Karel Schwarzenberg rozhodne, že už křeslo obhajovat nebude. Kalousek to ve čtvrtek řekl v Rádiu Impuls.

Foto: Petr Horník, Právo

Miroslav Kalousek a Karel Schwarzenberg

Článek

"Až se Karel Schwarzenberg rozhodne, že už nebude kandidovat, a nemyslím si, že někdo z nás ho do toho rozhodnutí bude tlačit, to je prostě čistě jeho rozhodnutí, tak až se rozhodne, že nebude kandidovat, no tak se bude volit nový předseda. Já zcela jistě kandidovat budu, ale strana může taky zvolit někoho jiného," uvedl Kalousek.

Schwarzenberg loni řekl, že ve vedení strany zůstane minimálně do jejího sněmu, který by se měl konat koncem letošního roku.

Kromě Schwarzenberga a Kalouska jsou v současnosti ve vedení strany Leoš Heger, Helena Langšádlová, Pavol Lukša a Marek Ženíšek.

Kalousek si v rozhovoru postěžoval na současnou podobu zahraniční politiky, která se podle něj odklonila od priorit, jež stanovili Václav Havel a Jiří Dienstbier. "Současná vláda za významné asistence pana prezidenta (Miloše Zemana), který je ještě o krok před ní nebo vedle ní, tu kontinuitu změnila," poznamenal.

Reklama

Výběr článků

Načítám