Hlavní obsah

Na Jablonecku omylem vyhlásili kalamitní stav

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Silničáři na Jablonecku v pondělí odpoledne kvůli neustávajícímu sněžení a silnému větru vyhlásili kalamitní stav. Posléze informaci korigovali s tím, že se tak stalo omylem a komunikace jsou, byť s obtížemi, sjízdné.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ilustrační foto

Článek

"Šlo o iniciativu jednoho dispečera, který chtěl poukázat na špatný stav na některých úsecích. Zvolil ale nevhodný způsob," uvedl dispečer zimní údržby Libereckého kraje Pavel Pospíšil.

Na silnicích I. tříd je sjízdný jeden pruh, silnice II. a III. tříd jsou sjízdné jen se sněhovými řetězy.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Podle něj připadlo od večera místy až čtvrt metru sněhu. „Za hodinu přibudou v průměru dva centimetry sněhu," dodal dispečer Jaroslav Podolský.

Silné sněžení by mělo ustávat až v pondělí v podvečer. Do úterního rána se může tvořit náledí, upozornili meteorologové. [celá zpráva]

Sněžení komplikovalo situaci na řadě míst republiky po celý den. Ráno musel být dočasně uzavřen hraniční přechod v Harrachově. Krátkodobě byl pro kamióny uzavřen i hraniční přechod v Náchodě. Komplikace v dopravě hlásili rovněž silničáři v Moravskoslezském kraji, na Vysočině a ve východních Čechách.

Meteorologové i silničáři doporučují motoristům, aby byli při cestách do vyšších poloh vybaveni sněhovými řetězy.

Reklama

Výběr článků

Načítám