Hlavní obsah

Starosta vyjel na Kypr, informovali tam o něm jako o pražském primátorovi

Praha

Bývalá trojka pražské sněmovní kandidátky Hlavu vzhůru Pavel Caldr není primátorem, nýbrž starostou Prahy 4. Média na severním Kypru, části ostrova obsazené Tureckem, o něm však jako o primátorovi referovala. Caldr se na území Severokyperké turecké republiky, kterou kromě Turecka žádná země neuznává, vypravil s místostarostou Jiřím Bodenlosem (ČSSD), radním Martinem Píšou (zvolen za TOP 09) a především s místní kontroverzní osobou Ondřejem Palounkem.

Printscreen článku na serveru Kibris Time

Článek

„Na té cestě je špatně snad úplně všechno. Cestovali do okupované části Kypru, nepřivezli žádné výstupy týkající se Prahy 4, podle webu hostitelů se Caldr vydával za pražského primátora a korunu všemu dává účast kmotra z Prahy 4 Palounka. Navíc nedoložili, kdo a jak cestu zařizoval a platil,“ uvedl šéf pražských zelených Petr Štěpánek.

Caldr se hájí tím, že šlo o dovolenou, na níž byl jako soukromá osoba a že si vše hradil sám ze svého. „Nevidím žádnou souvislost mezi soukromou dovolenou a prací na radnici, proto nevidím žádný důvod k rezignaci,“ reagoval Caldr.

Severokyperský zpravodajský server Kibris Time nicméně informoval o „návštěvě pražského primátora Caldra a členů rady města”. Delegaci přijal vicepremiér Serdar Denktaş, který zastává pozici ministra ekonomiku, cestovní ruch, kulturu a sport.

Budou chtít odvolání

Štěpánek uvedl, že na schůzi zastupitelstva Prahy 4 navrhne Caldrovo odvolání, pokud sám nerezignuje.

Zastupitel za zelené kritizuje i účast Palounka, což je muž, který byl jednou z příčin, proč zaniklo oblastní sdružení ODS v Praze 4. Výkonná rada ho zrušila poté, co byl Palounek zvolen předsedou ODS v Nuslích. Právě Palounka zmínil někdejší pražský primátor Bohuslav Svoboda na jaře v dopise spolustraníkům, kde varoval před vlivy podnikatelsko-lobbistického polosvěta.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám