Hlavní obsah

Zahráli jsme si bowling, jsme jednotní, poučoval Sobotku Babiš

Novinky, tin
Praha

Duel lídrů dvou nejsilnějších stran v Partii televize Prima Andrej Babiše a Bohuslava Sobotky v ničem nepřipomínal rozhovor dvou budoucích koaličních partnerů. Vypadal spíš jako souboj dvou politických protivníků, ve kterém měl navrch Babiš. A to i přes to, že v pořadu zdůraznil, že se Sobotkou nechce soupeřit.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Andrej Babiš a Bohuslav Sobotka byli hosty diskuzního pořadu TV Prima Partie.

Článek

Okázale ale dával najevo nejen převahu nad Sobotkou a „lidovou“ rétoriku, ale také stavěl na odiv své „nepolíbení“ politikou. „Jsme z jiného světa. Pan Sobotka byl dvacet let v parlamentu, já dvacet let v byznysu. On je politik, já pragmatik,“ řekl například.

Oproti tomu na Sobotkovi bylo vidět, že ačkoliv se snažil působit uvolněně, mluvil spíše v politických floskulích a frázích, a na Babišovy smeče většinou reagoval těžkopádně.

Babiš se ve většině odpovědí snažil šéfa ČSSD popichovat. Narážel například na případnou nejednotu poslaneckého klubu soc. dem., ve kterém stále existuje „protisobotkovské“ křídlo, reprezentované Michalem Haškem a Jeronýmem Tejcem.

„Pan Hašek bude zase panu Sobotkovi říkat, že to vyjednal blbě. My nemáme žádného Haška, žádné frakce. Jsme jednotní, ačkoliv politologové spekulují o našem rozpadu. My jsme měli teambuilding, hráli jsme bowling, všechno je v pohodě,“ uvedl bezelstně Babiš.

„U nás by to bylo s tím bowlingem trošku složitější. Máme okresní a krajské organizace, 26 tisíc členů, takže tahle metoda by u nás úplně nefungovala,“ reagoval na to se smíchem Sobotka.

Babiš také Sobotku varoval, že může případnou koalici položit, budou-li mít poslanci ČSSD nějaké průšvihy. „Pokud náš koaliční partner bude krást, bude mít aféry, pokud si strana neudělá pořádek, tak my v té vládě prostě nebudeme,“ řekl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám