Hlavní obsah

Po ledových mužích se oteplí, konec měsíce proprší

– Praha • Aktualizováno

Po ledových mužích, tedy Pankráci, Serváci a Bonifáci, kteří slaví svátek od neděle do úterý, se oteplí až na 25 stupňů Celsia a bude slunečno. Více srážek a nižší teploty přijdou na konci května a začátku června. Počítá s tím měsíční výhled počasí Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). Celkově budou ale nadcházející čtyři týdny teplotně i srážkově průměrné.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Článek

Končící týden byl podle ČHMÚ vzhledem k dlouhodobému průměru velmi bohatý na srážky a teplotně slabě nadprůměrný. Podobné by to s teplotami mělo být i v nadcházejícím týdnu. V pondělí a v úterý bude sice oblačno a naměříme maximálně 12 až 16 stupňů, od středy by se ale mělo vyjasnit a teploty budou šplhat na 21 až 25 stupňů.

Do pátku pak může být až letních 28 stupňů, poté se opět vrátí zatažené nebe, přeháňky, bouřky a teploty 16 až 21 stupňů.

Závěr měsíce chladný a deštivý

„Další tři týdny se očekávají buď teplotně podprůměrné, nebo průměrné. Více srážek a nižší teploty budou pravděpodobně na konci května a začátku června," shrnuli meteorologové.

Týden od 20. do 26. května má být podle předpovědi srážkově průměrný a teplotně spíš podprůměrný, přičemž dlouhodobý průměr se pro toto období pohybuje mezi 12 až 17 stupni.

Přelom května a června pak očekávají meteorologové spíše chladnější a deštivý, průměrné teploty zřejmě spadnou pod obvyklých 11 až 18 stupňů. Po většinu první červnové dekády by už ale počasí mělo být obvyklé pro toto období.

Reklama

Výběr článků

Načítám