Hlavní obsah

Na G2 novináři, informuje se ochranka na kongresu ODS

Novinky, jov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

V neděli pokračuje v Brně kongres občanských demokratů. Na programu je to nejdůležitější, volba předsedy. Proti Petru Nečasovi se rozhodl zabojovat rebelující poslanec Ivan Fuksa. Nadále fungují přísná bezpečnostní opatření, ochranka se například informuje o počtu novinářů v prostorách kongresu.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Bezpečnostní opatření na kongresu ODS

Článek

Před vstupem do jednacího sálu musí žurnalisté nadále podstupovat prohlídku bezpečnostním rámem. Členové ochranky se k tomu informují o počtu novinářů v jednom z pavilonů brněnského Výstaviště, kde se kongres koná. „Na G2 pět až šest novinářů,“ ozvalo se jednomu ze členů ochranky ve vysílačce.

Fuksa oznámil kandidaturu na post šéfa ODS v sobotu ve 23 hodin, těsně před skončením jednacího dne. Tomuto kroku předcházel projev neformálního vůdce rebelů Petra Tluchoře, který prohlásil, že vládní koalice může nadále fungovat, i když premiérem nebude Petr Nečas. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám