Hlavní obsah

VV propustily šéfa PR, odešel i hlavní analytik

Právo, jim

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Věci veřejné mají po dalším vnitřním otřesu nahnáno. Ve středu dopoledne, tedy jen pár hodin po odchodu Karolíny Peake a dalších odpadlíků ze strany, byl propuštěn PR manažer VV Pavel Reichard. Jasné vysvětlení prý nedostal, ale prohlásil, že zřejmě v očích VV představuje bezpečnostní riziko. Pro stranu už nepracuje ani její hlavní analytik Kamil Papež.

Foto: Petr Horník, Právo

Předseda VV Radek John

Článek

„Byla mi po dohodě ukončena smlouva, byl jsem zde zaměstnán jako v podstatě externista a klient se mnou smlouvu ukončil, na což má ze smlouvy právo. Rozešli jsme se po vzájemné dohodě poté, co jsem deklaroval, že tu nejsem úplně spokojený,“ sdělil Právu Reichard.

„Netajil jsem se s tím, jak to tady funguje, a předpokládám, že jsem tady byl vnímán trochu jako bezpečnostní riziko, protože jsem zvenku, nejsem členem VV. A s ohledem na ten druhý puč, který se jim stal, se dá předpokládat, že budou obezřetní,“ dodal.

Na místo šéfa PR oddělení nyní nastoupil bývalý politolog Jan Kubáček, kterého do véček přivedl Radek John. Kubáčka si původně John najal jako poradce, když ještě působil na ministerstvu vnitra.

Přestože se ale s novináři Reichard rozloučil již dopoledne, po celý den byly z jeho pošty rozesílány hromadné zprávy pro média. To vysvětlil tím, že po zbytek dne ještě svou práci odvede, dokud jej nenahradí nová PR pracovnice. „Neodejdu s tím, že tady nechám vše na stole, to není můj styl,“ poznamenal.

Reichard připustil, že k ukončení spolupráce mohly vést i neshody, jak vést ve VV agendu komunikace s veřejnosti. V e-mailu, v němž oznámil svůj odchod ze služeb VV, například poznamenal: „Děkuji za trpělivost a spolupráci, protože mnohdy nebyla ze strany mého klienta jednoduchá.“

Hromadné propouštění prý neprobíhá

Jakékoli další podrobnosti k tomu ale odmítl říci. A popřel i zvěsti, že ve VV došlo na hromadné propouštění.

Po dohodě se s VV rozloučil i jejich dosavadní hlavní analytik Kamil Papež. „Nezlobte se, já se už o tom nechci bavit, chci si dát volno od politiky,“ řekl Právu Papež. Jakékoli podrobnosti odmítl doplnit s tím, že k svému bývalému zaměstnavateli cítí loajalitu. Žádnou novou nabídku prý nedostal.

Stejně je na tom podle svých slov i Reichard, který zatím nemá představu o svém dalším angažmá. Žádnou nabídku od odpadlíků ani žádných jiných subjektů prý nedostal. „Já se teď vrátím domů, pobudu chvíli s rodinou a budu si hledat novou práci. Co mi zbývá?“ řekl.

Reklama

Výběr článků

Načítám