Hlavní obsah

Dobeš potichu vyměnil šéfa tiskového odboru. Zelenka je už šestý

Právo, Marek Přibil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ministerstvo školství má už zase nového šéfa tiskového odboru. Již šestého. Potichu a bez výběrového řízení pověřil řízením úseku ministr školství Josef Dobeš (VV) Antonína Zelenku. Ten byl i redaktorem takzvané „Bobovize“ v době krize ČT v lednu a únoru 2000.

Foto: Petr Horník, Právo

Antonín Zelenka

Článek

Po mailovém dotazu Práva, jenž byl směřován na dosavadní šéfku tiskového odboru Kateřinu Savičovou, přišla ve čtvrtek z úřadu mailem automatická odpověď: „Dobrý den, děkuji za Váš e-mail. Jsem mimo úřad. V naléhavém případě kontaktujte prosím pana Antonína Zelenku.“

Jde přitom už o několikátou výměnu na pozici. Nejprve odešla Kateřina Böhmová, poté Lucie Kubovičová, tu nahradila Kateřina Savičová, následovala Renáta Bartková Sodomová, jež v minulosti zastávala vysoké manažerské pozice v komunikačních agenturách. Sodomovou nahradila opět Savičová.

Zelenka, původním povoláním učitel, externě a krátkodobě moderoval v České televizi pořad V pravé poledne (rok 2000) a pro informační program UPC Expres natáčel Duel Antonína Zelenky. Od roku 2007 je členem Rady Českého rozhlasu, mandát má do března 2013.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám