Hlavní obsah

Policisty propouštět nebudeme, rozhodl Kubice nad seškrtaným rozpočtem

Novinky, jas

Ministerstvo vnitra se smiřuje s návrhem rozpočtu, který připravil ministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09). Resort bude hospodařit s více než 51 miliardami. Rozpočtový deficit na příští rok vyčíslilo ministerstvo na 1,85 miliardy korun oproti letošnímu roku. Jen policii bude podle návrhu oproti letošku chybět 1,37 miliardy korun. Informoval o tom v úterý mluvčí ministerstva vnitra Pavel Novák.

Foto: Petr Horník, Právo

Ministr vnitra Jan Kubice

Článek

"Úspory v roce 2012 musí mít minimální dopad do přímého výkonu služby," konstatoval ministr vnitra Jan Kubice s tím, že chce zachovat stávající průměrné platy policistů.

"Rozhodně nikdo nebude účelově tlačit na ukončování služebních poměrů na dobu určitou, tedy na odchod těch, kteří k policii a HZS nastoupili jako nováčci. Zároveň se budu snažit udržet zkušené kvalitní policisty a hasiče, kteří jako jediní mohou těmto nováčkům předat své zkušenosti," konstatoval Kubice.

Policii podle jeho slov opustí 1679 lidí. Podle ministra však nepůjde o propouštění, ale o každoroční odchod ze služby. O práci však přijde 273 občanských zaměstnanců.

V rozpočtu Hasičského záchranného sboru se resort rozhodl snížit prostředky na investice i odměny. Úsporu budou znamenat i odchody hasičů i občanských zaměstnanců. Celkem 354 uvolněných míst by mělo zůstat neobsazeno.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám