Hlavní obsah

Rathova politika je hulvátská a arogantní, zaznělo na konferenci středočeské ČSSD

Právo, Jiří Ovčáček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Předsjezdový rozstřel mezi soupeři v klání o post předsedy soc. dem. Bohuslavem Sobotkou a Michalem Haškem finišoval v sobotu na konferenci středočeských oranžových. Podle očekávání Sobotka vyrovnal skóre v podpoře krajských organizací ČSSD na 7:7. Středočeši také řešili osud svého vedení. Zaznělo, že je politika hejtmana Davida Ratha hulvátská a arogantní. Nespokojenci ale neuspěli, Rathův politický spojenec Richard Dolejš těsně obhájil pozici šéfa krajské organizace ČSSD.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Poslanec za ČSDD a hejtman Středočeského kraje David Rath

Článek

„Poslední dva roky postrádám ve středočeské politice, kterou reprezentuje David Rath, obsah,“ prozradil Právu místopředseda ČSSD Milan Urban, co na konferenci hejtmanovi vytkl. Podle Urbana nesmí být politika ČSSD arogantní a hulvátská.

Ještě před volbou šéfa středočeské organizace soc. dem. Urban prohlásil, že sobotní konference je patrně poslední příležitostí ke změně. Pokud k ní nedojde, je podle něj ohrožen výsledek krajských voleb v roce 2012.

Ke změně nakonec nedošlo, středočeský protirathovský „puč“ v ČSSD se tak nepodařil. Šéf krajské organizace Dolejš svůj post obhájil, i když velmi těsně. Získal 68 hlasů ze 120 platných. Jeho rival Zdeněk Seidl obdržel 52 hlasů. Pikantní je, že Seidl je náměstkem Dolejšova spojence Ratha.

Středočeši také nominovali svého kandidáta na post předsedy. Tím se stal Bohuslav Sobotka.

Nový předseda ČSSD bude zvolen v březnu na sjezdu v Brně.

Reklama

Výběr článků

Načítám