Hlavní obsah

Exministr Jan Ruml vstoupil do Strany zelených

Právo, dan

Bývalý ministr vnitra Jan Ruml vstoupil do Strany zelených, kterou dosud podporoval. Stal se členem organizace v Praze 2. Na happeningu u příležitosti vzniku platformy Volíme zelené, v jejímž rámci stranu veřejně podpořily desítky známých osobností a umělců včetně exprezidenta Václava Havla, to sdělil novinářům sám Ruml.

Foto: Archiv, Právo

Jan Ruml

Článek

"Už mi nestačilo je jen podporovat,“ vysvětlil stručně exministr vlády dnešního prezidenta Václava Klause.

Ruml je signatářem Charty 77. Od roku 1992 byl členem ODS. Z té odešel a v roce 1998 založil stranu Unie svobody. Do konce roku 1999 byl jejím předsedou.

Vedle Rumla však zelení představili také desítky dalších osobností zejména z umělecké branže, které ekologické straně vyjadřují podporu. "Byl jsem odjakživa zelený,“ prohlásil například exprezident Václav Havel a dodal, že zelené je třeba volit i dnes, protože podle něj představují jedinou alternativu vůči velkým stranám.

Řada umělců, mezi nimiž se objevila i tvář třeba Ladislava Smoljaka, Tomáše Hanáka, Ivana Klímy, Vladimíra Merty nebo Jaroslava Rudiše, podepsala prohlášení, v němž mimo stojí, že "volí Stranu zelených, protože jsou z české politiky celí zelení“.

Reklama

Výběr článků

Načítám