Hlavní obsah

Za billboardovým vzkazem Klausovi stojí občanské sdružení

Novinky, Jaroslav Soukup
Praha

V hlavním městě se v posledních dnech objevilo množství billboardů a reklamních poutačů s podobiznou prezidenta Václava Klause na pozadí české vlajky. Za vzkazem "Václave, stojíme za tebou" je občanské sdružení Občanská demokratická perspektiva. Podle jeho předsedy Jana Lupoměského chce sdružení poděkovat hlavě státu za "boj o suverenitu ČR" při ratifikaci Lisabonské smlouvy.

Foto: Milan Malíček, Právo

Jeden z reklamních poutačů s poděkováním prezidentovi.

Článek

 "Víme, že prezidenta v jeho boji za suverenitu ČR podporovaly také tisíce občanů, ale jejich hlas nebyl v médiích slyšet," sdělil Lupoměský Novinkám.

Lupoměský uvedl, že podle sdružení se prezident choval státotvorně a nepodlehl nevídanému nátlaku ze strany EU. "Hájil racionalitu a diskuzi oproti nevyargumentované „vše-pravdě“ a do poslední chvíle bojoval za suverenitu a posílení práv občanů ČR," popsal stav Lupoměský s tím, že billboardy jsou jakýmsi poděkováním.

Celá kampaň je podle něj financována z prostředků soukromých osob. Sdružení, které svou činnost zaregistrovalo letos v červenci, chce mít do konce roku stovky členů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám