Hlavní obsah

Šéf strážníků v Plzni přijde kvůli opsané práci o titul

Plzeň
Aktualizováno

Šéf strážníků v Plzni Luděk Hosman přijde kvůli opsané práci o titul bakalář, po sobotním zasedání komise bude jasné, zda i o další tituly. Oznámil to Jiří Pospíšil, který plzeňskou právnickou fakultu dočasně řídí.

Foto: Petr Eret, ČTK

Sedm let stará bakalářská práce šéfa městských strážníků v Plzni a absolventa místních práv Luďka Hosmana (vlevo) se ve většině textu zcela shoduje s o rok starší prací jeho bývalého nadřízeného.

Článek

Za základ práce si Hosman vybral práci svého bývalého nadřízeného Radovana Sládka. "Hosman to opsal a doplnil, včetně gramatických chyb. Je zřejmé, že měl počítačový základ. Do práce dodával samozřejmě také něco svého," řekl jeho právník Radek Ondruš.

Komise bude v sobotu rozhodovat, zda přijde i o magisterský titul. "Pokud podmínkou pro získání dalšího vzdělání byl titul bakalář, přijde Hosman i o magisterský titul. Pokud je to tak, že paralelně vedle toho studoval dál a pouze mu byly uznány nějaké předměty z bakalářského studia v rámci magisterského studia, tak si myslím, že ne," uvedl Pospíšil.

Hosmanův případ s opsanou prací šetří útvar pro odhalování korupce a finanční kriminality.

Hosman byl minulý týden zbaven až do vyšetření případu své funkce, kterou zastával od roku 1998. V pátek řízení městské policie dočasně převzal po rozhodnutí radnice jiný strážník.

Kromě titulu bakalář má Hosman na plzeňských právech i titul magistr a JUDr.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám