Hlavní obsah

Samozvaný "prezident" skončil místo u Havla na psychiatrii

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Ve slovní a nakonec i fyzickou potyčku s policisty přerostla ve středu snaha muže z Českolipska dostat se do jednoho z domů v centru Prahy. Pětapadesátiletý podivín vydávající se za prezidenta se chtěl v budově údajně setkat s exprezidentem Václavem Havlem. Muž nakonec skončil v péči psychiatrů. Informoval o tom ve čtvrtek mluvčí městské policie Jan Čihák.

Foto: Reuters

Bývalý prezident Václav Havel

Článek

Incident se stal kolem poledne v Kaprově ulici na Starém Městě. Strážníci zde narazili na muže, který se pokoušel dostat do jednoho z domů. I přes výzvu k odchodu pokračoval v agresivním bušení na dveře.

"Lomcoval dveřmi a nakonec se začal bránit odvedení. Neustále přitom vykřikoval, že je prezident a jde na návštěvu k Václavu Havlovi. Má prý s ním schůzku," popsali událost zasahující strážníci. Aby muže zvládli, museli mu policisté nasadit pouta.

Přivolaný vůz záchranné služby poté Severočecha odvezl na psychiatrickou kliniku, kde se podrobí dalšímu vyšetření. Při zákroku nebylo podle Čiháka zraněn žádný z účastníků sporu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám